torstai 18. huhtikuuta 2013

Viimeinen päivä Rixoksessa

Antalyan raitiovaunussa kuultua: "Daddy, on our last day, I want to swim in all the pools, slide down every water slide, go to town, and eat all the good stuff in the restaurants."

Olen tänään urakoinut niin kuin tuo pikkupoika: nauttinut auringosta ja varjosta lempipaikassani puutarhassa, hyvästellyt Välimeren, syönyt turkkilaista pizzaa ja käynyt hotellin kaikissa kolmessa saunassa. On rento olo.

Lisäksi bonuksena sain tehdä tuttavuutta uuden kissanpoikasen kanssa. Olin katselemassa kissatalon kissoja (en muista olenko maininnut niitä; täällä pidetään kissoista ja ruokitaan niitä säännöllisesti), kun joku manageri tuli näyttämään minulle kahden viikon ikäistä kissanpentua. Oli kuin ylpeä isä ikään. Neljä pentua oli jokin hotellin monista kissoista saanut. Pentu oli niin suloinen, etten älynnyt ottaa siitä edes kuvaa.

Aamulla kävin moikkaamassa läheisen joen rannalla majailevia koiranpentuja. Siellä on eräänlainen kotieläinpuisto: ankkoja, kalkkunoita, kissoja ja koiria, joista yhdellä on kaksi sekarotuista pentua. En tiedä kenen elikoita ne ovat, alue ei ole mitenkään aidattu, mutta eläimiä selvästi ruokitaan ja ne seurustelevat tottuneesti keskenään ja turistien kanssa. Tai vain torkkuvat muusta maailmasta välittämättä (kuva).

Huomenna on aikainen kotiinlähtö. Kotona olen joskus ennen keskiyötä, jos hyvin käy. Koneenvaihto taas Istanbulissa, rasittaa jo valmiiksi.

Kahden viikon matka on ollut aivan ihana. Varsinkin oleskelu all inclusive -hotellissa on stressitöntä ja sopi minun tämänhetkiseen olotilaani. Rahaa ei tarvitse mihinkään, arvokkaammat tavarat pysyvät tallessa tallelokerossa, ei ole tyrkyttäviä kauppiaita ja seuraan tuppaavia "Terve terve mitä kuuluu" -tyyppejä. Ei tarvitse miettiä, mistä milloinkin saisi syötävää tai mistä löytyy vessa. Tulisin uudelleen. Enkä haluaisi odottaa taas yhdeksää vuotta seuraavaa reissua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti