lauantai 6. huhtikuuta 2013

Tästä alkaa seikkailu

Antalyan lento vilahti ohi nopeasti, kun viereen sattui puhelias helsinkiläismies. Vai minäkö olin se puhelias? En tunnusta.

Lentokentällä kaikki sujui sutjakasti. Matkalaukku tuli nätisti takimmaiselta, ruuhkattomimmalta hihnalta, joka oli tarkoitettu konetta vaihtaneille. Laukku piti itse nostaa Tullin läpivalaisuhihnalle ja ei kun ulos nopeasti pimenevään kesäiltaan.

Siellä alkoi seikkailu. Kyselin ulkona bussia kaupunkiin, mutta sain erilaisia vastauksia siihen, millä bussilla pääsisin Kaleiciin. Viimein kysyin kiltinnäköiseltä pukumieheltä, joka lupasi auttaa. Punainen bussi 600A oli etsimäni, mutta hänkään ei tiennyt, millä pysäkillä minun pitäisi jäädä pois.

Mies muuten paljastui Turkish Airlinesin entiseksi lentäjäksi ja oli käynyt muutaman kerran Suomessa. Siinä sitten kyseltiin bussikuskilta ja kanssamatkustajilta ja testattiin iPhonen karttoja (miehen ja minun). Lopulta turkkilais-saksalainen pariskunta oikeasti tiesi, missä minun kannatti jäädä bussista pois lähimpänä Kaleicia ja majapaikkaani. "15 minuuttia ja ollaan siellä".

Vähän huolestutti kun pariskunnan mies meni kyselemään jotain kuljettajalta ja viittoi minuun päin. Turkkilaiset kun auttavat mielellään, mutta eivät välttämättä itsekään tiedä. Takaisin tullessaan mies totesi taas "15 minuuttia". Tajusin että se oli vitsi - Turkissa on kaikki vähän sinne päin ajan kanssa. Pitkältä tuntunut bussimatka päättyi vihdoin. Ulos bussista vanhan linja-autoaseman (Dogu garaji) luona, seuraavasta kulmasta vasemmalle ja sitten olinkin jo Ataturk caddesilla, jota osasin seurata Hadrianuksen portille asti. Hyvä idea ladata CityMaps2Go ja Antalyan kartta puhelimeen ennen reissua ja opiskella sitä vähän etukäteen! Portin luona kysyin tietä neljältä opiskelijannäköiseltä nuorelta, jotka eivät puhuneet sanaakaan englantia. Mutta he taluttivat minut suoraan Ninovaan (sinne pääsee portin läpi, mutta matkalla on jyrkkiä portaita ja vanhan kaupungin pikkukujat ovat eksyttävän samannäköisiä). Mutta tapasinpa paljon ihania ihmisiä :) Matkaan meni kaikkineen ehkä kolme varttia.

Ninova Pension osoittautui oivalliseksi valinnaksi, mutta siitä enemmän uudessa postauksessa, sillä nyt väsyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti