perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kalareissu alkaa olla ohi

Lähtöpäivän aamuna sataa tihuutti, joten ei ollut ollenkaan vaikea lähteä. Taksikuski kertoi, että seuraavalle päivällekin oli luvattu vesisadetta. Sitä parempi.

Antalyan lentokentän kotimaan terminaali oli siisti ja helppokulkuinen paikka. Istanbulin-koneen matkustajista suuri osa tuntui olevan suomalaisia. Kone oli riittävän ajoissa, ja vaikka Istanbulissa passintarkastusjono oli taas pitkä, oli jopa aikaa piipahtaa tax freessä.

Turkish Airlines tarjoaa kotimaan lennoilla ateriat söpöissä pikku koreissa: sämpylä, mintulla maustettua, kermaista jogurttia ja kirsikkapiirakkaa. Ruokajuomaksi teetä. Vaikka normaalisti olenkin kova kahvinjuoja, tykästyin tällä reissulla turkkilaiseen teehen, ostin sitä kotiinkin.

Lento Helsinkiin sujui lupsakkaasti mukavan matkaseuran ja Hitchcock-elokuvan parissa. Lento oli 20 minuuttia etuajassa. Koneessa nautin kala-aterian. Tästä matkasta näköjään tuli melkoinen kalareissu, sillä taisin syödä kahden viikon aikana kymmenen kertaa kalaa!

Ehdin ennen kello 18 lähtevää bussia nauttia suuren mukillisen suomalaista kahvia. Sitä teki mieli, sillä Turkissa en Starbucksia lukuunottamatta saanut kuin Nescaféta.

Kymmeneltä kotona, aaahhhh.




2 kommenttia:

  1. Olipa ihanaa lukea reissustasi! Aivan kuin olisi itsekin hetken ollut lämpimässä nautiskelemassa tuoksuista ja mauista :) Hienoa, että pääsit matkalle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista, Mette! Kiva että joku muukin on lukenut näitä sepustuksia kuin mies (ja tyttärensä joskus). Pitäis kyllä vähän päivittää ja siivota tätä blogia...

    VastaaPoista