keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Wales 2016: sun, sea and sheep

Llandudnon lokki
Lampaita kasvattavan ystäväni ja minun pitkäaikainen haave on ollut päästä käymään Wonderwool Wales -tapahtumassa Keski-Walesissä. Wonderwool Wales vastaa hieman Suomen kädentaidot-messuja, mutta on nimensä mukaisesti keskittynyt villaan ja kaikkeen siihen liittyvään: lankoihin, neulomiseen ja neuletarvikkeisiin, kudontaan, kehruuseen ja kehruutarvikkeisiin. Kävimme vuonna 2010 Luoteis-Englannissa Woolfest-nimisillä käsityöfestareilla, joka on hyvin samanlainen kuin Wonderwool Wales. Bloggasin siitä aikoinaan käsityöblogissani.

Kävi niin, että ystäväni joutui sairaustapauksen takia perumaan matkansa eikä miehellä ollut voimassa olevaa passia, joten reissasin taas kerran yksikseni.

Lähdin liikkeelle Pirkkalan lentokentältä, josta lensin ensin Arlandaan ja sitten Manchesteriin, koska lennot tulivat halvimmiksi sillä tavalla. Lentoyhtiönä oli SAS. Timo kyyditsi lentokentälle ja takaisin. Onneksi kyyditsi, sillä takaisin tullessa Tampereella oli aivan hirveä myrsky ja olisi tullut erittäin mielenkiintoinen bussi- tai junamatka kotiin.

Walesissä minulla oli onni matkassani, sillä sää oli koko matkan ajan aurinkoisen keväinen. En kastunut koko matkalla. Halusin nähdä Walesistä muutakin kuin sisämaan vihreitä kukkuloita ja miljoonia lampaita, joten matkustin ensin junalla Manchesteristä Llandudno-nimiseen merenrantakaupunkiin. Nettisurffailun perusteella vaikutti siltä, että Builth Wells -nimisessä pikkukaupungissa, jossa Wonderwool Wales järjestetään, ei ole kovin paljon muuta nähtävää ainakaan autottomalle matkailijalle.

Raporttini Wonderwool Wales -tapahtumasta löytyy käsityöblogistani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti