perjantai 22. huhtikuuta 2016

Llandudno

Llandudno, etualalla Grand Hotel

Saavuin Llandudnon kaupunkiin kahden maissa iltapäivällä. Junan ikkunasta näkyi keväisiä maisemia, kukkivia magnoliapuita ja narsisseja sekä välillä merta ja välillä lampaita. Yes! Kävelin rautatieasemalta suoraan majapaikkaani, jonka olin varannut Booking.comin kautta. Rosaire Private Hotel oli siisti bed and breakfast -tyyppinen paikka, ilmeisen suosittu keskellä viikkoakin, ja omistaja Jo oli oikein mukava ja seurallinen ihminen. Sain alennusta huoneen hinnasta, koskapa matkatoverini ei päässyt paikalle. Ensimmäisenä majapaikkaan saapuvalle tarjottiin totta kai teetä maidon kera.

Rosaire Private Hotel rauhallisella sivukadulla


Ullakkohuone

Rosaire, englantilainen aamiainen 

Llandudno on suosittu lomakaupunki meren rannalla. Siellä on monen tasoisia hotelleja ja ravintoloita, ostosmahdollisuuksia, museoita (joissa en käynyt) ja uimarannat kaupungin molemmin puolin sekä pitkä huvittelulaituri peliluolineen ja tivolikojuineen. Katujen varsilla olevat talot, hotellit ja huvilat ovat hyvinhoidettuja ja komeita, mutta laituri ja sen vieressä oleva Grand Hotel edustivat lähinnä rappioromantiikkaa.  Sää oli käyntini aikana aurinkoinen, mutta tuulinen. Monet lomailevat britit olivat jo pukeutuneet kesämekkoihin ja varvassandaaleihin, vaikka lämmintä oli alle parikymmentä astetta ja tuuli aika pureva.

Llandudno

Rantakatu

Llandudno Peer

Llandudno Peer kauempaa

Happy Valley (köysiradan ja ratikan lähtöpaikka)

Suosittu Llandudnon nähtävyys on Great Orme -kukkula, jonne pääsee hyvällä säällä köysiradalla (oli liian tuulista sinä päivänä kun yritin) tai vanhanaikaisella raitiovaunulla. Edestakainen matka jälkimmäisellä maksoi 9,50 puntaa. Kukkulan päältä on hyvät näköalat merelle ja kaupunkiin. Siellä on ravintola, pubi, kauppoja ja matkamuistomyymälöitä. Great Ormelle pääsee halutessaan myös vaellusreittejä pitkin. Vaeltaminen on erittäin suosittu urheilu- ja lomanviettomuoto Walesissä.

Great Orme Cable Cars

Great Orme Tramway
Great Orme Tramway, matkalla alas
Näkymä Great Ormelta
Näkymä Great Ormelta

Näkymä picnic-paikalta

Alun perin suunnittelin käväiseväni Llandudnosta päiväseltään myös ihailemassa Snowdonian vuorimaisemia hieman etelämpänä, mutta koskapa nähtävää riitti pariksi päiväksi kaupungissakin, niin jäi käymättä. Snowdoniaan pääsee Llandudnosta useilla bussi- ja junavuoroilla päivittäin.

Pubejahan Walesissa on tiheässä, niin täälläkin. Ensimmäisenä iltana testasin rannan läheisyydessä olevan pubin. Iso tuoppi olutta ja maittava salaatti maksoivat hieman alle kymmenen puntaa. Seuraavana päivänä löysin (ilmeisesti kaupungin ainoan?) supermarketin ja ostin sieltä picnic-lounaan Great Ormelle puolta halvemmalla. Varsinaiset ravintolat jäivät tiukan matkabudjetin vuoksi testaamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti