tiistai 29. lokakuuta 2013

Çumhuriyet Bayramı, Antalya


Kävin Antalyassa shoppailemassa. Sattui olemaan tasavallan päivä, kansallinen juhla- ja lomapäivä, ja moni muukin pyöri keskustassa. Ikinä en ole nähnyt siellä niin paljon ihmisiä. Enhän minä arvannut tarkistaa päivämäärää mistään ennalta, vaikka Turkin lippuja on heilunut siellä täällä ja Atatürkin lempeät kasvot koristaneet tienvarsia. Jotain 90:nnestä julisteissa mainittiin, tasavalta täyttää siis pyöreitä vuosia.

Kansallinen juhlapäivä merkitsi paitsi kansanpaljoutta, paraateja, marssimusiikkia ja sotilaskoneiden ylilentoja, myös kaaosta julkisissa kulkuvälineissä. "Nostalgic tram" tyhjennettiin tylysti ja kun yritin kysyä miksi, konduktööri tokaisi "Propaganda." Ota siitä selvää. Joku paikallinen sitten tulkkasi, että kaupungin länsipuolen liikenne on tukossa ainakin iltaseitsemään asti. Mutta bussiasemalla pääsi, ja sieltä lähti pikkubussi Kemeriin ihan normaalisti.

Antalyassa oli silti hauskaa. Kaupungilla meni kulkue, jossa meni ensin polkupyöräilijöitä, sitten moottoripyöriä - paljon, kaikenlaisia ja kaikenikäisiä, liivijengiläisiäkin harrikoineen - ja viimeksi tuunattuja volkkareita, kleinbusseja ja muita autoharvinaisuuksia. Paljon Turkin lippuja, torventoitotuksia ja punavalkoisia asuja.


Raitsikkapysäkillä oli tilaisuus kuvata vastapäisen penkin väkeä. Vanha papparainen ihan oikeasti tervehti tuota patsasta ja näytti juttelevan niitä näitä.


Hyvää syntymäpäivää, tasavalta! Leivokset on ok, mutta raakoja jauhelihapaukkuja on uskaltanut kokeilla. 



Illalla vielä ilotulitus. Kuva parvekkeelta kellotornille päin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti